Raw dýňový koláč s vanilkovým krémem podle Raw for you (raw food)

10.12.2014 19:54

Recept na vitariánský dýňový koláč s vanilkovým krémem podle Raw for you. Nepečený dezert, bez lepku, bez mléka, bez vajec, bez přidaného cukru. Mlsání, co chutě zahání… aneb zdravě a bez výčitek.



INGREDIENCE:


Na korpus:

  • 2 hrnky natural máčených a poté sušených vlašských ořechů (do 42 °C)
  • 2 hrnky propraných rozinek (bez přidaného cukru, bez siřidel)
  • špetka himalájské soli

 
Na náplň:

  • 6 hrnků dužiny z muškátové dýně (oloupané, bez pecek)
  • 4 polévkové lžíce raw agáve sirupu
  • 1/4 hrnku rozpuštěného panenského kokosového oleje
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • ½ čajové lžičky mletého zázvoru, hřebíčku a muškátového oříšku

 
Na vanilkový krém:

  • ½ hrnku kešu máčených alespoň 2 hodiny
  • 2 polévkové lžíce raw agáve sirupu
  • 5 polévkových lžic mandlového mléka (návod na výrobu mandlového mléka zde)
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného panenského kokosového oleje
  • 5 kapek vanilkového extraktu
  • špetka skořice a mletého zázvoru


Na ozdobu:

  • hrst natural vlašských nebo pekanových ořechů
  • hrst rozinek (bez přidaného cukru, bez siřidel)

 
POSTUP:

  1. Vlašské ořechy rozsekáme ve food procesoru na malé kousky, přidáme rozinky, sůl a pokračujeme v sekání, dokud se směs nezačne lepit. Směs vtlačíme na dno připravené dortové formy.
  2. Ve vysokorychlostním mixéru umixujeme všechny ingredience na náplň do jemné konzistence, nalijeme na korpus a dáme zchladit přes noc do lednice.
  3. Ingredience na vanilkový krém umixujeme dohladka v mixéru a potřeme jím vršek koláče. Koláč poklademe ořechy a rozinkami. Můžeme podávat.

Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytlo raw food bistro Raw for you (www.rawforyou.cz).

 


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode