Rajčatová polévka s dýňovými semínky (raw food)
10.02.2013 15:38
Jednoduchá rajčatová raw food polévka, kterou máte připravenou během 10 minut. Krémovější a hustší konzistence v ní docílíme pomocí dýňových semínek.
INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE (množství na jednu porci vydatné polévky):
¾ hrnku studené vody
Dýňová semínka (2 lžíce natural dýňových semínek namočených ve studené/vlažné vodě 24 hodin nebo alespoň přes noc)
Rajčata (3/4 hrnku nebo hrnek co nejzralejších rajčat)
+ koření dle chutí (bazalka čerstvá, bazalka sušená, česnek čerstvý, česnek sušený, česnek medvědí)
+ variabilně sůl himalájská růžová či jiná kvalitní organická (zkuste i bez soli, nejlépe je sůl úplně z jídelníčku vyřadit nebo výrazně omezit)
+ lze přidat i sušená rajčata (1 až 2 lžíce na kousky nakrájených sušených rajčat - na slunci sušená nebo do 42 °C sušená rajčata), případně jedna mrkev
POSTUP:
Do mixéru vložte všechny ingredience a rozmixujte do hladka. Pokud nemáte rádi silnou česnekovou chuť, a chcete čerstvý česnek přesto použít, tak ho nemixujte. Přelejte směs z mixéru do kastrůlku, přidejte až v tuto chvíli čerstvý česnek (pokud jste ho tam již nedali) a opatrně ohřejte za stálého míchání na co nej menším ohni či ve vodní lázni do teploty 42 °C. Ihned podávejte. Pokud máte čerstvou bazalku, ozdobtep olévku pár lístky čerstzvé bazalky.
Pozn.: Jako vše ostatní, jezte polévku pomalu, převalujte ji v ústech, promíchejte se slinami, než polknete. Usnadníte tělu trávení a vstřebání živin.
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).