Perská kapusta se sezamovým máslem podle Rawman & Rawoman (raw food)

31.03.2015 20:37

Vitariánský recept na ostrou a zahřívající perskou kapustu se sezamovým máslem podle webu www.rawmanrawoman.com. Bezlepkový, veganský raw food recept bez přidaného cukru. Součástí receptu je i návod na výrobu domácí raw chilli omáčky.



INGREDIENCE na 2 porce:

Salát:

  • 2 trsy kadeřávku
  • 1 ½ avokáda
  • 250 g cukety
  • 1 čerstvé rajče nebo 80 g sušených rajčat


Omáčka (dresink):

  • 80 g tahini (sezamové pasty)
  • 2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 2 čajové lžičky drceného kmínu
  • 2 čajové lžičky domácí chilli omáčky (vyrobené dle postupu níže)
  • ½ čajové lžičky soli, pepř


POSTUP:

  1. Připravíme si předem chilli omáčku. Vyrobíme si ji ze sušených chilli papriček, které necháme přes noc namočené ve vodě. Poté je rozmixujeme s vodou, ve které byly naloženy a chilli omáčka je hotová.
  2. Nakrájíme kapustu na tenké proužky a vložíme ji do salátové mycí mísy (tzv. odstředivka), propláchneme vodou a v odstředivce kapustu vysušíme.
  3. Cuketu a rajče (ať už čerstvé nebo sušené) nakrájíme na kostičky. Avokádo nakrájíme na plátky a jednotlivé ingredience dáme na talíř. V druhé menší misce smícháme tahini, citronovou šťávu, vodu, kmín, chilli omáčku, sůl a pepř. Hotový dresink přelijeme na talíř vedle ostatních připravených suroviny a můžeme servírovat.


Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytl web www.rawmanrawoman.com.

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.