Nepečené sladké dýňové košíčky podle Kristiny (raw food)

25.02.2015 20:00

Recept na nepečené domácí sladké dýňové košíčky s krémovou náplní. Bezlepkový vitariánský recept podle Kristiny.



INGREDIENCE na 4 porce:

Na těsto/korpus:

  • 1 šálek vypeckovaných datlí
  • 1 a 1/2 šálku raw mouky z mandlí
  • 1 lžíce raw kakaového prášku


Na náplň:

  • 1 šálek nakrájené dýně
  • 1/2 šálku vypeckovaných datlí
  • 2 nasekané kaki
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka muškátového oříšku


Na ozdobu:

  • 1-2 plátky karamboly


POSTUP:

  1. Začneme korpusem. Ingredience na korpus/těsto vložte do mixéru a umixujte je do tvarovatelné hmoty.
  2. Těsto vytvarujeme do formiček na košíčky nebo kelímků a dáme ho zamrazit do mrazáku.
  3. Připravíme si náplň. Vložíme všechny suroviny na náplň do mixéru a umixujeme do hladka.
  4. Vyndáme formičky s korpusem z mrazáku, vyklopíme je z forem a naplníme náplní.
  5. Ozdobíme plátky karamboly.




Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytla Kristina Ladecka (www.kristinaladecka.com).

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.