Mrkvová kari polévka krémová (raw food)

16.02.2013 20:11

Jednoduchý recept na raw krémovou mrkvovou kari polévku. Krémové konzistence v ní docílíme pomocí kešu oříšků. Tato vitariánská polévka je hotová do 10 minut.

 

INGREDIENCE (množství na jednu porci vydatné polévky):

  • Voda - 3/4 šálku studené či vlažné vody.
  • Mrkev - 1 šálek hrubě nasekané či nastrouhané čerstvé mrkve.
  • Mrkev – ½ šálku jemně nastrouhané mrkve (zatím nechat stranou, nemixovat, vloží se do polévky až na závěr).
  • Kešu oříšky - 1/4 šálku natural raw kešu oříšků, přes noc namočených ve studené vodě (koupíte zde »)
  • Kari – ½ lžičky sladkého kari koření
  • Česnek – 1/4 stroužku čerstvého česneku, nebo trocha sušeného česneku, případně česneku medvědího. Můžete česnek úplně vynechat.
  • Sůl – dle chuti organická nerafinovaná sůl – mořská, růžová himalájská nebo keltská (čím méně solíte, tím lépe, časem zkuste i bez soli).
  •  + variabilně lze přidat další koření (kmín, oregáno...)

 

POSTUP:

  1. Do mixéru vložte všechno kromě jemně nasekané mrkve - tedy do mixéru dejte vodu, kešu oříšky, hrubě nasekanou/nastrouhanou mrkev, kari, sůl a česnek. Pokud nemáte rádi silnou česnekovou chuť, tak čerstvý česnek nemixujte, ale přidejte ho vylisovaný nebo rozmačkaný až na závěr a zamíchejte do směsi. Rozmixujte do hladka.
  2. Přelejte do kastrůlku, přidejte jemně nasekanou mrkev a pokud jste si dali stranou čerstvý česnek, tak ho přidejte až nyní.
  3. Opatrně ohřejte za stálého míchání na co nejmenším ohni či ve vodní lázni do teploty 42 °C. Ihned podávejte.

Pozn. 1: Jako vše ostatní, jezte polévku pomalu, převalujte ji v ústech, promíchejte se slinami, než polknete. Usnadníte tak tělu trávení a vstřebání důležitých živin.

Pozn. 2: Mrkev obsahuje organické cukry, v hojném množství karoten, měnící se v našem těle na vitamín A. Obsahuje také vitamíny B, C, D, K. Z dalších prvků pak vápník, draslík, sodík, hořčík... Má vyživující a posilující účinky.

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode