Meruňková marmeláda ze sušených meruněk (raw food)

22.02.2013 20:15

Recept na jednoduchou meruňkovou marmeládu, v raw food kvalitě, kterou uvítáte zejména v období, kdy nemáme k dispozici čerstvé meruňky. Nemáme čerstvé, ale není problém si koupit sušené, a to dokonce v raw kvalitě a nesířené sušené meruňky. Takže jak na to?

 

INGREDIENCE:

sušené meruňky nesířené v raw kvalitě (cca hrnek meruněk, které necháme přes noc nebo cca 3 hodiny nasáknout ve studené vodě)

citronová šťáva (1-2 lžíce čerstvé citronové šťávy)

+ variabilně můžete zkoušet obměny základního receptu přidáním dalšího druhu sušeného ovoce (jako jsou třeba rozinky, brusinky, třešně a podobně – vždy na nějakou dobu sušené ovoce namočte)

 

POSTUP:

Slijte vodu z máčených meruňek, dejte si ji stranou a můžete si z ní udělat osvěžující nápoj. Do kuchyňského robotu (mlýnku/mixéru) dejte meruňky a citronovou šťávu. Mixujte do polohladka nebo do hladka, dle Vašich preferencí. A marmeláda je hotová. Pokud chcete kombinovanou marmeládu, přidejte do mixéru vybrané další ovoce. Směs dejte do uzavíratelné skleničky (od přesnídávky apod.) a skladujte v ledničce. Doporučuji zkonzumovat do 5 dnů.

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode