Mangovo-oříškový krém (raw food)

24.02.2013 12:44

Jednoduchý recept pro osvěžující mangovo-oříškový krém v raw food kvalitě, určený pro okamžitou spotřebu (nebo spotřebu během téhož dne). Tento krém z manga a oříšků můžete použít místo marmelády k natření na sušenky nebo ho jíst samostatně lžičkou (jako zdravá náhražka dětského pribiňáku, termixu...), případně dát do misky a do toho ponořit pár kousků nakrájeného manga či jiného ovoce. Můžete dle stejného receptu vyzkoušet obměny tím, že zkusíte verzi s různými druhy oříšků. Můžete tak vyzkoušet hned 6 variant tohoto mangovo-oříškového krému (s kešu, makadmiovými oříšky, vlašskými ořechy, lískovými ořechy, para ořechy či mandlemi.)

 

INGREDIENCE:

Mango – jedno zralé mango, oloupané, nakrájené na kousky/plátky

Kešu natural – cca ½ hrnku 24 hodin nebo přes noc namočených oříšků ve studené vodě (nebo natural raw mandle, raw vlašské, lískové, makadmiové či raw para ořechy)

 

POSTUP:

V kuchyňském robotu (mlýnku/mixéru) umixujeme nejprve ořechy, pak přidáme mango, mixujeme dohromady do krémové konzistence. Můžete hned podávat, případně nejprve vychladit v ledničce. Snězte krém týž den, neskladujte raději do dalšího dne.

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode