Mangovo-oříškový krém (raw food)
24.02.2013 12:44
Jednoduchý recept pro osvěžující mangovo-oříškový krém v raw food kvalitě, určený pro okamžitou spotřebu (nebo spotřebu během téhož dne). Tento krém z manga a oříšků můžete použít místo marmelády k natření na sušenky nebo ho jíst samostatně lžičkou (jako zdravá náhražka dětského pribiňáku, termixu...), případně dát do misky a do toho ponořit pár kousků nakrájeného manga či jiného ovoce. Můžete dle stejného receptu vyzkoušet obměny tím, že zkusíte verzi s různými druhy oříšků. Můžete tak vyzkoušet hned 6 variant tohoto mangovo-oříškového krému (s kešu, makadmiovými oříšky, vlašskými ořechy, lískovými ořechy, para ořechy či mandlemi.)
INGREDIENCE:
Mango – jedno zralé mango, oloupané, nakrájené na kousky/plátky
Kešu natural – cca ½ hrnku 24 hodin nebo přes noc namočených oříšků ve studené vodě (nebo natural raw mandle, raw vlašské, lískové, makadmiové či raw para ořechy)
POSTUP:
V kuchyňském robotu (mlýnku/mixéru) umixujeme nejprve ořechy, pak přidáme mango, mixujeme dohromady do krémové konzistence. Můžete hned podávat, případně nejprve vychladit v ledničce. Snězte krém týž den, neskladujte raději do dalšího dne.
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).