Mandlovo-karobové sezamky (raw food sušenky)
10.01.2016 11:30
Další recept na raw food sušenky, které jsem nazvala mandlovo-karobové sezamky. Dle velikosti, kterou si sami zvolíte, je můžete použít jako sušenku ke kávě, čaji či raw čokoládě anebo v menším provedení jako raw vánoční bezlepkové cukroví. Níže uvedené množství surovin vystačilo na 22 větších sušenek o průměru cca 9 cm, v menším provedení jich uděláte i dvojnásobek. Nepražený karob můžete vyměnit i za nepražené raw kakao (koupíte zde »).
INGREDIENCE:
- 200 g natural mandlí, namočených přes noc do studené vody
- 100 g sezamových semínek, namočených přes noc do studené vody
- 200 g slunečnicových semínek, namočených přes noc do studené vody
- 4 polévkové lžíce raw karobového prášku (koupíte zde »)
- 1 kávová lžička mleté vanilky
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 4 polévkové lžíce sladidla – raw agáve sirup, palmový kokosový nektar (koupíte zde ») nebo včelí med apod.
POSTUP:
- Připravíme si velkou mísu.
- Sezamová semínka propláchneme a dáme do mísy.
- Mandle propláchneme, necháme pořádně okapat a dáme do mixéru/robotu s „S“ nožem.
- Slunečnicová semínka propláchneme a přidáme do mixéru k mandlím.
- Do mixéru dále přidáme skořici, vanilku a nepražený raw karob.
- Mixujeme a ochutnáme. Přidáme sladidlo a ještě znovu mixujeme.
- Hmotu z mixéru přendáme do mísy a smícháme se sezamovými semínky do „těsta“. Těsto bude držet pohromadě podle toho, jak výkonný máte mixér. Někdy může držet hezky, že půjde i vyválet, s horším mixérem to bude spíše hmota na tvarování kuliček, ale i z té lžičkou sušenky vytvarujete.
- Na plata sušičky dáme trošku proděravělý sušicí papír a na něj lžičkou tvarujeme kolečka.
- Sušíme na 42 až 45 °C přibližně 12 až 15 hodin.
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).