Houbové ravioli z červené řepy – recept od Raw Katky (raw food)

23.11.2013 12:27

Vitariánský recept na raw houbové „ravioli“ z červené řepy, který pro server www.syrova-strava.cz poskytla Raw Katka. Zdravé jídlo přirozeně bez lepku, bez mléka, bez sóji, bez cukru, bez éček a bez konzervantů.

 

INGREDIENCE NA „TĚSTOVINY“ Z ŘEPY:

  • Červená řepa
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva z 1 až 2 citronů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce agávového sirupu

 

„TĚSTOVINY“ – POSTUP:

Nejdříve řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pak si připravíme kovové vykrajovátko a vytvoříme z plátků požadované tvary. Do malé uzavíratelné nádoby dáme olivový olej, citronovou šťávu, agávový sirup, nastrouhaný česnek a všechno dobře promícháme. Pak dáme do marinády vykrojené plátky řepy. Mělo by jí být tolik, aby všechna řepa byla pod hladinou, mohla nasát chuť a zkřehnout. Nádobu uzavřeme a necháme přes noc v ledničce.

 

INGREDIENCE NA HOUBOVOU NÁDIVKU:

  • Hrst kešu ořechů
  • Pár plátků sušených hub
  • Špetku soli (nemusí být)

 

NÁDIVKA – POSTUP:

Kešu i houby necháte přes noc namočené ve vodě. Každé zvlášť. Vodu z obojího slijte, z hub si nechte stranou. Dejte vše do mixéru, mixujte tak, aby vznikla jemná nádivka s co nejmenšími kousky. Podle potřeby přidáte vodu z hub, aby byla krásně krémová.

 

 

Poté vyndáte plátky řepy z ledničky a vysušíte je ubrouskem. Zálivka se bude hodit později, takže ji nevyhazujte. Získala krásně červenofialovou barvu a bude výborná do zeleninového salátu.

 

Nyní na plátek řepy namažte nádivku a přikryjte druhým plátkem. Postupně si tak vytvořte třeba 6 raviolek (nebo, kolik chcete), které naskládejte na talíř. K nim jako přílohu můžete dát salát.

 

INGREDIENCE NA SALÁT – JAKO PŘÍLOHU:

  • Polníček
  • Cuketa
  • Tři cherry rajčátka
  • Čtvrt avokáda
  • Bylinky (saturejka, rozmarýn, šalvěj apod.)

 

SALÁT – POSTUP:

Chtěla jsem dosáhnout zelené barvy, aby výsledek na talíři nebyl nudný. Ingredience pro salát nakrájejte na menší kousky. Dále nadrobno nakrájejte pár lístků bylinek – saturejky, rozmarýnu a šalvěje. Ty pak promíchejte se zbytkem marinády (z červené řepy) a tou polijte salát. Salát dejte na talíř k přichystaným „raviolám“ z řepy a servírujte :-)

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz Raw Katka http://raw-katka.webnode.cz/.

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.