Fíkovka – fíkovo-čokoládový dezert od Anny (raw food)

16.02.2013 09:15

Recept na sladký a zdravý fíkovo-čokoládový raw dezert, který nám poskytla Anna Hýžová.

 

 

INGREDIENCE – FÍKOVÁ PLACKA:

  • Fíky – šálek natural raw bio fíků
  • Kokosový olej – 2 lžíce panenského kokosového oleje (koupíte zde »)
  • Kakaový prášek – 2 lžíce nepraženého raw kakaového prášku (koupíte zde »)
  • Ořechy – natural ořechy vlašské, lískové a mandle

 

POSTUP – fáze 1 (placka):

Fíky namočíme na cca 2 hod. do studené vody. Vodu slijeme do hrnečku, fíky dáme do mixéru, přidáme vlašské ořechy a oloupané mandle (předem namočené na 12-24 hod do studené vody a pak oloupeme), kakao a vše umixujeme. Ze směsi vytvoříme placku (cca 2 cm), kterou poklademe půlkami lískových ořechů.  

 

Nyní si připravíte čokoládovou polevu/vrstvu.

 

INGREDIENCE - ČOKOLÁDA:

  • Kakaové máslo – 2 lžíce raw kakaového másla (koupíte zde »)
  • Kokosový olej – 1 lžíce panenského kokosového oleje (koupíte zde »)
  • Kakaový prášek – 5 lžic nepraženého raw kakaového prášku (koupíte zde »)
  • + dle chuti k doslazení možná voda z fíků nebo raw agávový sirup (koupíte zde »)

 

POSTUP – fáze 2:

Kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni (jen do 40 °C), pak přidáme na rozehřátí i kokosový olej. Dáme do hnětací mísy, přidáme raw kakaový prášek a zvolna necháme čokoládu promíchat (můžeme míchat také ručně). Pokud vám nebude stačit oslazení čokolády ve spojení s fíkovou plackou, je možné ji dle potřeby osladit vodou z fíků (ve které jsme je máčeli), nebo raw agávovým sirupem. Promíchanou čokoládu nalejte na připravenou fíkovou placku. Necháte vychladit/ztuhnout v ledničce.

 

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz Anna Hýžová, autorka projektu a knihy „Škola živé stravy“ - www.ziva-strava.cz.

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode