Domácí vánoční čokoládové bonbóny (raw food)

02.12.2015 14:09

Recept na raw čokoládové bonbóny, které můžete použít i jako raw vánoční cukroví. Stačí použít formu s vánočními motivy a připravíte si vánoční raw čokoládky, kterými zpestříte vaše vánoční cukroví či cukrawí.


INGREDIENCE (na cca 12-14 bonbónů):

Foto: raw kakaové máslo (raw cocoa butter)


POSTUP:

  1. Nastrouháme kakaové máslo a necháme ho rozpustit v misce na topení anebo ve vodní lázni. Opatrně, aby se nepřehřálo.
  2. Na topení nebo ve vodní lázni rozpustíme lžíci kokosového oleje.
  3. Sirup vyndáme z ledničky, aby se ohřál na pokojovou teplotu.
  4. Do rozpuštěného kakaového másla pomalu přisypáváme raw kakao a stále mícháme.
  5. Do směsi vmícháme opatrně sirup.
  6. Pokud je čokoláda hladká a né příliš hustá, můžeme ji již takto vlít do formiček. Pokud je čokoláda hustá, vmícháme do ní rozpuštěný kokosový olej.*
  7. Čokoládu vlijeme do silikonových formiček a dáme ztuhnout do mrazničky nebo ledničky.
  8. Vyklopíme z formy a skladujeme v ledničce.

 



*Vysvětlivka: Výsledná hustota čokolády závisí také na druhu raw kakaa, neb různí výrobci mají kakao s různým množstvím tuku/odtučnění. Pokud konzistence není hladká tak akorát, máme tedy obvykle dvě volby – dát méně kakaa nebo přidat kokosový olej či ještě trochu raw kakaového másla. Hladkost také ovlivňuje vybraný sirup (sladidlo). Trefit čokoládu tak akorát je občas alchymie a dobrodružství. Nicméně výsledek stojí za to, takže se toho nebojte a hurá na experimentování! :-)

 

Tip: Ingredience na tyto raw čokoládové bonbóny seženete například v e-shopu VitalVibe.cz » Na první nákup můžete získat slevu 7 %, zadáte-li u objednávky slevový kód ve tvaru: syrovastravacz

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.