Domácí čokoládové tyčinky s baobabem a sušeným ovocem podle Kašulky (raw food)
11.11.2014 20:22
Recept na domácí vitariánské nepečené čokoládové tyčinky s baobabem a sušeným ovocem podle Kašulky. Tyčinky bez lepku, bez přidaného cukru, bez mléka a laktózy, bez umělých dochucovadel či barviv. Další recept na zdravé mlsání, patřící do kategorie raw food, živá strava, syrová strava či vitariánství. Tyčinky můžete klidně zařadit i mezi raw vánoční cukroví.
INGREDIENCE:
- 135 gr (1 hrnek) natural mandlí
- 120 gr (1 hrnek) vypeckovaných měkkých datlí
- 30 gr (1/4 hrnky) natural loupaných slunečnicových semínek
- 20 gr prášku z nepraženého kakaa
- 1 lžíce baobab prášku
- 30 gr sušených moruší (či jiného ovoce)
- 3 lžíce rozpuštěného panenského kokosového oleje (15 gr)
- cca 2 lžíce studené vody
POSTUP:
- Mandle ideálně předem na několik hodin namočíme, vodu slijeme a necháme uschnout (alternativně můžete připravit mandlové mléko a vysušenou drť použít dále, jen už bude v tyčinkách méně nutričních látek). Po uschnutí mandle nasekáme/nameleme najemno.
- Přidáme k nim slunečnicová semínka a nasekáme nadrobno.
- Dále do mixéru/sekáčku vložíme datle (pokud nejsou měkké, předem namočíme). Mixujeme do vytvoření hrudkovité konzistence. Přidáme raw kakao, kokosový olej a dále mixujeme. Na závěr přidáme 2 lžíce vody a mixujeme do spojení.
- Sušené ovoce si nasekáme nadrobno a vmícháme do připravené hmoty.
- Formu na chlebíček si vyložíme potravinovou fólií a co nejpevněji do ní natlačíme připravenou hmotu. Dáme do lednice a necháme hodinu odležet. Poté nakrájíme na tyčinky a servírujeme. Co nesníme hned, zabalíme do voskového papíru nebo potravinové fólie a skladujeme v ledničce.
Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytla Kašulka (https://histaminovakasulka.com)