Čokoládový cheesecake od lifefood.cz (raw food)
11.04.2014 21:22
Vitariánský recept na čokoládový dort (cheesecake) od lifefood.cz. Základem dortu je důkladně hutný korpus s blaženě jemným čokoládovým krémem a na povrchu pokaždé jiná úprava z drobenky z kakaových bobů či jemného kakaového sypání.
INGREDIENCE:
- 4 lžíce natural nepražených mandlí
- 2 lžíce natural nepražených kakaových bobů
- 5 datlí
- 200 g natural nepražených kešu
- 3,5 lžíce panenského kokosového oleje
- 2 lžíce raw mandlové pasty
- 4 lžičky raw nepraženého kakaa
- 5,5 - 6,5 lžic sirupu z agáve
- 1 špetka nerafinované soli
- 1 lžíce raw prášku z lucumy
POSTUP:
Těsto
Mandle, 1 lžíci kakaových bobů a datle dejte do mixéru a mixujte, dokud není hmota lepivá a dostatečně tvárná. Vezměte kulatou formu na dort (asi 14 cm), vyložte ji pečící folií a těsto pevně vtiskněte do dna až do krajů.
Krém z kešu
Mixujte namočené kešu, 1 lžíci mandlové pasty, 2 lžičky kakaového prášku, 4-5 lžic sirupu z agáve, sůl a prášek z lucumy na jemné pyré.
Nyní vemte kokosový olej (1,5 polévkové lžíce) a nechte jej opatrně rozehřát ve vodní lázni. Přidejte k němu jemně nadrcené kakaové boby a přidejte k před chvilkou udělanému krému z kešu. Znovu vše promixujte do hladkého pyré. Rozetřete rovnoměrně na připravené těsto. Nyní vložte do mrazáku alespoň na pět hodin.
Čokoládový krém
Opět rozehřejte kokosový olej v teplé vodě a smíchejte s 1 lžící mandlové pasty, 2 lžičkami kakaového prášku a 1,5 polévkové lžíce sirupu z agáve. Nyní to začíná být kreativní! Rozetřete čokoládovou omáčku do libovolného vzoru a dle chuti posypte kakaovými boby. Přidat můžete též ořechy, mandlové máslo či kakaový prášek. Kreativitě se meze nekladou.
Pozn.: Recept uveřejněn na www.syrova-strava.cz se souhlasem autorů www.lifefood.cz.