Čokoládový brownie dezert podle Růženy & Andrease (raw food)

04.11.2014 17:21

Recept na nepečený čokoládový brownie dezert podle propagátorů živé stravy (neboli syrové stravy, raw food či vitariánství), Růženy a Andrease Wegenerových. Zdravý vitariánský dezert bez lepku, bez mléka a laktózy, bez vajec, bez přidaného cukru, bez umělých přísad a barviv.

Příprava: 20 minut
Chlazení: 1 hodina
Kuchyňské vybavení: Kuchyňský robot nebo mixér, forma na dort, sporák, hrnec
Porce: 12

INGREDIENCE:

Na těsto:

  • 4 hrnky vlašských ořechů
  • 30 vypeckovaných datlí
  • Špetka soli
  • ½ lžičky vanilky
  • 2/3 hrnku raw kakaa


Na čokoládovou polevu:

  • 3 lžíce panenského kokosového oleje
  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • 1,5 lžíce raw agávového sirupu


Na zdobení:

  • Hrstka nasekaných vlašských ořechů
  • 12 půlek vlašských ořechů


POSTUP:

  1. Nejdříve si připravíme těsto na korpus: V mixéru nebo robotu rozmixujeme nejprve vlašské ořechy a pak přidáme ostatní suroviny. Vše rozmixujeme na lepkavé těsto, formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme ji kokosem. Těsto pečlivě vtlačíme do formy.
  2. Nyní si vyrobíme čokoládovou polevu: Rozmixujeme všechny ingredience na polevu a nalijeme ji na těsto/korpus.
  3. Dort ozdobíme: Vlašské ořechy rozsekáme nadrobno v kuchyňském robotu a polevu jimi ozdobíme. Na závěr poklademe dort po obvodu půlkami vlašských ořechů.
  4. Dáme do ledničky. Tento dort je třeba chladit pouze ½ hodiny a poté můžeme podávat.
     

 

Zdroj: Z knihy "155 receptů Růženy & Andrease - GURMÁNSKÁ ŽIVÁ STRAVA"
Recept poskytlo pro www.syrova-strava.cz nakladatelství IFP Publishing.



 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode