Cibulkové krekry s mandlemi a slunečnicovými semínky (raw food)

03.12.2015 16:09

Bezlepkový vitariánský recept na raw food cibulkové krekry s mandlemi, slunečnicovými semínky, pohankou a samozřejmě jarní cibulkou, když už jsem je nazvala „Cibulkové“. Zdravé bezlepkové krekry, na které si můžete namazat svá oblíbená másla či pomazánky, raw či veganské, nebo i jiné, dle vašich stravovacích preferencí. Můžete je přikusovat třeba k polévce nebo k salátu. Fajn jsou i jen tak samotné, můžete je mít s sebou na cestách, když na vás přijde hlad a nemáte chuť na sladké raw tyčinky.


INGREDIENCE na cca 22 až 25 krekrů:

  • 2 svazky jarní cibulky (cca 6-8 cibulek)
  • Miska (cca 200 g) natural mandlí, namočených přes noc ve studené vodě
  • Miska (cca 250 g) natural slunečnicových semínek, namočených přes noc ve studené vodě
  • Miska (cca 400 g) světlé pohanky kroupy, namočené přes noc ve studené vodě
  • Nerafinovaná sůl, např. mořská či himalájská
  • 1 až 2 polévkové lžíce sušeného česneku medvědího  


POSTUP:

  1. Ze slunečnicových semínek slijeme vodu, propláchneme je na sítku a asi ¾ jich vložíme do velké mísy. Zbytek semínek si dáme zatím stranou.
  2. Z pohanky slijeme vodu, propláchneme ji a vložíme do mixéru/robotu s „S“ nožem. Mixujeme do hladka, pravděpodobně bude třeba trošku přilít vodu (cca 2-3 lžíce). Asi ¾ množství rozmixované pohanky přendáme do mísy.
  3. Do mixéru (ve kterém máme trochu pohankového těsta) přidáme propláchnuté mandle, zbylou třetinu slunečnicových semínek, česnek medvědí a lžičku soli. Mixujeme, lépe ne zcela do hladka. Hmotu přendáme do mísy.
  4. V míse vše promícháme a ochutnáme, dle potřeby dosolíme.
  5. Na plata sušičky vložíme pečící papír, který trochu proděravíme, aby lépe proudil vzduch, a tvarujeme lžičkou placky o výšce cca 0,5 cm.
  6. Sušíme na 42 ° (max. 45 °C), zhruba 12 až 14 hodin (například přes noc, ráno krekry otočíme, odstraníme pečící papír a dosušíme.
  7. Uchováváme v suchu.

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode