Borůvkové smoothie s baobabem a raw mandlovým máslem (raw food)

13.11.2016 16:44

Recept na osvěžující raw borůvkové smoothie s baobabem a raw mandlovým máslem. Raw food koktejl plný vitamínů a antioxidantů. Borůvky, tedy modré plody Brusnice borůvky, obsahují například antioxidanty, karotenoidy, vitamín C, vitamíny řady B a mají řadu léčivých schopností. Raw prášek z baobabu je bohatý na vitamíny C, B, A a řadu minerálů jako například vápník, hořčík, fosfor, železo, draslík, zinek. Raw mandlové máslo je dalším zdrojem energie a nutričně bohatých živin.


Když se Vám navíc podaří nasbírat si borůvky u nás v lese a použít je čerstvé, nemá to chybu. Můžete si je samozřejmě zmrazit a použít během zimy. Anebo si kupte kdykoli v supermarketech větší kanadské borůvky. Pokud máte radši hustší konzistenci a chcete se koktejlem nejen osvěžit, ale i pořádně zasytit, přidejte si více raw mandlového másla, případně ještě jeden banán. Sladidlo není třeba, pokud máte opravdu zralé banány, sladké to bude akorát. A v zimě si do koktejlu můžete přidat trochu skořice na zahřátí.


INGREDIENCE na cca 3 porce:

  • Šálek opláchnutých borůvek
  • 2 zralé banány
  • 1-2 polévkové lžíce sušeného raw baobab prášku (koupíte zde)
  • 1-2 polévkové lžíce raw mandlového másla (koupíte zde)
  • 0,3-0,4 neperlivé vody


POSTUP:

  1. Opláchneme borůvky, oloupeme banány a všechny ingredience dáme do mixéru.
  2. Mixujeme do hladka a servírujeme.
     

Tip: Ingredience na tento raw dezert seženete například v e-shopu VitalVibe.cz » Na první nákup můžete získat slevu 7 %, zadáte-li u objednávky slevový kód ve tvaru: syrovastravacz

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode