Banánovo–morušový chia pudink (raw food)

01.02.2017 18:30

Recept na banánovo–morušový chia pudink, kterým potěší své chuťové buňky zejména milovníci moruší. Použít můžete moruše čerstvé anebo sušené. Na tento raw food recept, který je přirozeně bezlepkový a veganský, byly použity sušené moruše bílé. Bílá moruše (Morus alba) je odolný strom, který dosahuje výšky až 20 metrů. Plody má bílé a velmi sladké, medové chuti. Sušené moruše jsou ještě sladší, a když je pomelete, slouží jako přirozená náhražka sladidla. Obsahuje například vitamín C, vápník a železo. Moruše je také zdrojem vlákniny a bílkovin.



INGREDIENCE na 2 až 3 porce:

  • 2 vrchovaté polévkové lžíce sušených moruší + pár moruší na ozdobu (koupíte zde »)
  • 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde »)
  • 2 banány
  • 2 dcl pitné vody

 


POSTUP:

  1. Sušené moruše umeleme na prášek (v mlýnku na ořechy či mák).
  2. Připravíme si banánové mléko = rozmixujeme 2 dcl vody s jedním banánem.
  3. Do mléka přidáme prášek z moruší a krátce mixujeme.
  4. Do banánovo-morušového mléka přidáme 3 lžíce chia semínek a lžičkou promícháme. Asi po 5 minutách promícháme znovu a necháme chvíli odstát. Počkáme, až chia semínka nabobtnají, a po chvíli opět promícháme.
  5. Během toho, co chia semínka bobtnají, si připravíme skleničky nebo poháry a na jejich dno dáme na kolečka nakrájený druhý banán.
  6. Jakmile chia puding zhoustne, nalijeme ho do pohárků a navrchu ozdobíme nemletými sušenými morušemi.
  7. Dáme do ledničky aspoň na 30 minut vychladit.

 

Tip: Ingredience na tento raw dezert seženete například v e-shopu VitalVibe.cz » Na první nákup můžete získat slevu 7 %, zadáte-li u objednávky slevový kód ve tvaru: syrovastravacz

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode