Banánovo-karobový chia pudink (raw food)

22.06.2015 16:40

Vitariánský banánovo-karobový chia pudink, který můžete pro lepší efekt servírovat do nízkých skleniček, skleniček na víno anebo do skleněných misek. Horní vrstva má lehce karamelovou příchuť. Veganský raw a bezlepkový recept.



INGREDIENCE na 2 porce:

Na spodní vrstvu:

  • 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde »)
  • 300 ml banánového mléka (tj. rozmixovaný 1 banán s 2 dcl vody)
  • Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)


Na střední vrstvu:

  • 1 banán nakrájený na kolečka


Na horní vrstvu:


POSTUP – dolní a střední vrstva:

  1. Do banánového mléka dáme 3 lžíce chia semínek a lžičkou promícháme. Asi po 5 minutách promícháme znovu a necháme chvíli odstát. Počkáme, až chia semínka nabobtnají, a po chvíli opět promícháme. Než hmota ztuhne do pudinkové konzistence, přelijeme ji na dno 2 skleniček nebo skleněných misek.
  2. Dolní chia vrstvu poklademe kolečky banánu a dáme chvíli do ledničky.


POSTUP – horní vrstva:

  1. Rozmixujeme 2 banány, kokosový olej a karob. Pokud jste měli zralé banány, pravděpodobně bude krém dostatečně sladký a není třeba ho doslazovat.
  2. Vyndáme z ledničky skleničky s chia pudinkem a vytvoříme karobovou vrstvu.
  3. Dáme do ledničky cca na 2 až 4 hodiny odstát.
  4. Servírujeme.

 

Tip: Ingredience na tento raw dezert můžete koupit v e-shopu VitalVibe.cz »

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode