Banánovo-jahodový krémový dezert (raw food)

04.08.2015 16:11

Jednoduchý raw food recept na banánovo-jahodový krémový veganský dezert či snídani. A výsledek „mňamózní“. Chutná i dětem. Vitariánský, veganský a bezlepkový dezert, bez přidaného rafinovaného cukru.

INGREDIENCE na 3 porce:

  • 3 lžíce natural kešu ořechů (koupíte zde »)
  • 2 zralé banány
  • 300 až 500 g zralých jahod
  • 1 polévková lžíce agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)
  • Pár kapek čerstvé citronové šťávy


POSTUP:

  1. Rozmixujeme kešu ořechy a 2 oloupané zralé banány do krémové konzistence.
  2. Očistíme jahody a na dno 3 skleniček (misek) nakrájíme pár jahod.
  3. Na jahody navrstvíme banánový kešu krém.
  4. Dáme si stranou 3 celé jahody.
  5. Zbytek jahod rozmixujeme se lžící sirupu a pár kapkami citronové šťávy a ve skleničkách vytvoříme poslední jahodovou vrstvu.
  6. Ozdobíme celou jahodou (případně i lístkem čerstvé máty, máte-li ji po ruce).
  7. Dáme do ledničky na cca 2 až 4 hodiny zchladit, poté servírujeme.

Tip: Ingredience na tento raw dezert můžete koupit v e-shopu VitalVibe.cz »

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode