Banánovo–borůvkový chia pudink (raw food)
24.07.2015 17:34
Recept na banánovo–borůvkový chia pudink, kterým můžeme potěšit své chuťové buňky zejména v letním období, kdy u nás borůvky rostou. Můžete si samozřejmě koupit borůvky kdykoli během roku i v obchodě, ale když si je sami nasbíráte v lese, bude radost z dezertu dvojnásobná. Tento raw food recept je přirozeně bezlepkový a veganský.
INGREDIENCE na 3 porce:
Na chia pudink:
- 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde »)
- 300 ml banánového mléka (tj. rozmixovaný 1 banán s 2 dcl vody)
- Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)
Na borůvkovou vrstvu:
- Hrnek borůvek (cca 150 g celých borůvek, lesních nebo kanadských)
- Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)
POSTUP:
- Borůvky opláchneme a opatrně do nich vmícháme asi 1 až 2 lžičky sirupu (podle toho, jak jsou borůvky samy o sobě sladké). Borůvky rozdělíme asi na třetiny.
- Připravíme si 3 skleničky. Na jejich dno rozdělíme první třetinu borůvek.
- Nyní si připravíme pudink. Do banánového mléka vmícháme sirup a přidáme 3 lžíce chia semínek a lžičkou promícháme. Asi po 5 minutách promícháme znovu a necháme chvíli odstát. Počkáme, až chia semínka nabobtnají, a po chvíli opět promícháme. Než hmota ztuhne do pudinkové konzistence, vmícháme do ní druhou třetinu celých borůvek a poté pudink přelijeme do 3 skleniček na již připravenou dolní vrstvu borůvek.
- Na pudinkovou vrstvu rozdělíme poslední třetinu oslazených borůvek a skleničky dáme do ledničky, kde je necháme 2 až 4 hodiny odstát. Poté servírujeme.
Tip: Ingredience na tento raw dezert můžete koupit v e-shopu VitalVibe.cz »
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).