Banánová palačinka s jablky a skořicí dle Raw Katky (raw food)

23.11.2013 13:05

Vitariánský recept na raw banánovou palačinku s jablky a skořicí, který pro server www.syrova-strava.cz poskytla Raw Katka. Zdravá snídaně, svačinka, ale klidně i sladký oběd, přirozeně bez lepku, bez mléka, bez sóji, bez cukru, bez éček, bez glutamátu a bez konzervantů.


PALAČINKA – INGREDIENCE A POSTUP:

Pokud chcete královsky vstát, den předtím si připravte 2 banány, které dohladka rozmixujte na těstíčko. Pak ho nalijte na nějakou plochu na sušení do trouby nebo do sušičky. Sama mám v sušičce takové obdélníkové výlisky, do kterých se dají nalít tekuté potraviny, ale pokud nemáte nic stoprocentně ověřené, raději plochu, na kterou těstíčko nalijete, vymažte kokosovým olejem, aby se palačinka nepřichytila. Nejlépe je sušit palačinku přes noc. Musí být opravdu suchá, aby se při servírování nelepila a nekroutila. Sušte max do 40-42 °C.

 

NÁPLŇ – INGREDIENCE A POSTUP:

  • 2 jablka
  • Skořice
  • Vlašské ořechy
  • Med nebo agávový sirup

 

Nejdřív si jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky jako do závinu. Nadrtíme ořechy. Já dala přednost palačince ve tvaru obdélníku, ze které je možné utvořit psaníčko nebo kornout jako na obrázku, ale jestli dáte přednost klasické motané palačince, usušte ji ve tvaru kruhu. Každopádně jakmile sejmete palačinku ze sušícího povrchu, naplňte ji jablky, ořechy a skořicí. Pak už jen posypte skořicí a ozdobte medem nebo agávovým sirupem a servírujte.

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz Raw Katka https://raw-katka.webnode.cz/.


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode