Varšava – raw food restaurace Restauracja Ambasada – malá reportáž z června 2015

01.07.2015 12:11

V půlce června 2015 jsem byla 2 dny v Polsku, přímo ve Varšavě, a jelikož jsem jako převážná vitariánka hledala, kde se najíst ve stylu raw food nebo alespoň vegansky či vegetariánsky, bez cukru a bez lepku, rozhodla jsem se s Vámi podělit o svou malou zkušenost.

V samém centru Varšavy byla v roce 2015 otevřena útulná a designově velmi zajímavá nekuřácká raw food & veganská restaurace s názvem Restauracja Ambasada. Najdete ji nejjednodušeji tak, že ze známé hlavní třídy Nowy Świat vejdete do ulice Foksal, na jejímž úplném konci najdete restauraci. Na konci ulice, na adrese Foksal 1, je částečně oplocená historická budova, kde po pravé straně v přízemí je ona zmiňovaná raw food restaurace Ambasada.


V druhé půli roku 2015 by v téže budově měly být zprovozněny i apartmány, což jistě ocení hlavně turisté stravující se převážně raw stravou. Další informace najdete na jejich webu https://restaurantambasada.com/.
 

Přímo u rohu ulic Nowy Świat a Foksal je zastávka městské autobusové dopravy s názvem Foksal.

V restauraci Ambasada jsem vyzkoušela raw sushi a raw dort s jahodami. Obojí bylo vynikající, porce tak akorát, a obsluha velmi milá.


Pokud vyrazíte do Varšavy, zkuste si do Restaurace Ambasada zajít a dejte mi vědět, jak Vám tam chutnalo.

 

Kdyby Vás zajímala i další veganská či vegetariánská a bio "místa" v centru Varšavy, můžete se podívat na celou reportáž z mého 2denního pobytu ve Varšavě v odkaze zde »

 

Přeji Vám krásné zážitky i „prawžitky“ na cestách! :-)

Sylva

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode