Petržel je superpotravina bohatá na vitamín C a chlorofyl. Petržel čistí Vaši krev a zlepšuje Váš zrak.

19.08.2014 18:46

Petržel je světově nejpopulárnější ozdoba jídel. Ale tato bylinka má také pozoruhodné léčící vlastnosti a svou schopností čistit krev se řadí mezi tzv. “superfood”.

Po celou historii byla petržel uctívána a používána jak v kuchyni, tak i pro léčivé účely. Řekové z ní vyrobili věnec a dávali ho svým sportovním vítězům. Také byla používána při židovské slavnosti “Beránek” jako znamení zrození jara. Římané ji používali jako odstraňovač mrtvolného zápachu před pohřbem.

Petržel obsahuje jedinečnou kombinaci živin, které z ní dělají “superfood”.

Silicová směs – myristicin, limonen, eugenol a alfa-thujen - vytvořila účinnou ochranu před formováním tumorů.

Dále obsahuje velké množství flavonoidů – včetně apiinu, apigeninu, crisoeriolu a luteolinu, které mají velmi silné antioxidační vlastnosti.

Petržel také obsahuje třikrát více vitamínu C než pomeranč. Vitamín C je extrémně důležitý pro zdravou funkci imunitního systému, mladistvou kůži a klouby.

Dodatečně obsahuje karotenoidní antioxodanty lutein a zaxantin, které zlepšují zrak a pomáhají tělu neutralizovat škodlivé UV záření.

PETRŽEL JE EXTRÉMNĚ BOHATÁ NA CHLOROFYL
Petržel obsahuje extrémní množství chlorofylu, který čistí krev a tvoří nové červené krvinky. Chlorofyl a flavonoidy pomáhají společně zlepšit formování buněčných tripeptidů. Vyšší úroveň těchto buněčných tripeptidů dovoluje tělu lépe se detoxikovat a efektivněji se hojit. Pomocí těchto vlastností může petržel zlepšit okysličení buněk. Zvýšené okysličení = zvýšená buněčná energie = zvýšená schopnost detoxikace a léčebných mechanismů.

Petržel je fantastický zdroj kyseliny listové, která má schopnost redukovat úroveň homocysteinu. Homocystein je zprostředkovatel zánětů, které jsou spojené s kardiovaskulárním onemocněním a degenerací mozku. Kyselina listová je také důležitá pro těhotné ženy a hraje velmi důležitou roli při vývoji plodu. Současně s tím je důležitou živinou při prevenci rakoviny.

Petržel je také silně močopudná čímž snižuje krevní tlak a zlepšuje funkci ledvin. Tím, jak zvyšuje vylučování sodíku a vody pomocí moči, zvyšuje zpětné vstřebávání draslíku do ledvin. To je zvláště užitečné při špatném oběhu, otocích, celulitidě a jiných kardiovaskulárních problémech.

Šťáva z petržele byla podávána pro stimulaci děložních stahů během porodu anebo pro zlepšení pleti a struktury vlasů.

Tím, že redukuje záněty a vytváření hlenů v těle, má slibné výsledky při použití pro redukci astmatu, alergií, bronchitidy a infekce močových cest.

Velké množství chlorofylu také zlepšuje tělesný pach a dech. Chlorofyl zde vystupuje jako antimutagen a způsobí, že se bakterie zodpovědné za tělesný zápach tolik nemnoží. Petržel se dobře kombinuje s česnekem a cibulí a pomáhá zmenšit jejich odér skrze vaše tělo.

Petržel v kombinaci s jablečným octem obzvláště dobře redukuje tělesný pach a zlepšuje zažívání. Přirodní kyseliny, chlorofyl a enzymy v této potravině zvyšují střevní mikroflóru a tím pomáhají neutralizovat jedy, plyny a nafouknutá břicha.

Zdroj: www.naturalnews.com, autor: Dr. David Jockers, pro NaturalNews
Překlad do češtiny: www.jajsem.com

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode