Mladý ječmen a neplodnost

22.01.2013 20:33

Jak plyne čas a stále více uživatelů má pozitivní zkušenosti s užíváním zelených potravin, objevují se postupně i nové a nové poznatky a souvislosti.

Jedním z posledních zjištění je, že se objevují početí takzvaných zelených miminek, kdy jejich matky, které byly před tím dlouhodobě léčené pro neplodnost, po dlouhodobějším užívání Mladého ječmene, přes všechna pesimistická rodinná i lékařská očekávání, otěhotní a to je velkým překvapením nejen pro ně samotné a jejich partnery, ale především pro jejich lékaře - gynekology. V uplynulých třech letech jsem zaznamenal sedm takto počatých miminek a po zvážení všech skutečností a i podle názoru samotných maminek, má právě Mladý ječmen tu největší zásluhu na tom, že se tak stalo. Čemu přičíst tento úspěch? Jistě vynikajícím vlastnostem Mladého ječmene a zelených potravin obecně.

Jak mnozí z Vás vědí, zelené potraviny mají na náš organismus komplexní účinek. Mezi základní vlastnosti Mladého ječmene patří adaptogenní účinek. To je harmonizující vliv zelených potravin jak na fyzický, tak na psychický stav těla. Ten přispívá k tomu, aby se upravily utlumené či zvýšené hormonální funkce nejen ženských pohlavních orgánů, ale i všech spolupodílejících se systémů - např. štítné žlázy a hypofýzy. V praxi to znamená především pravidelný menstruační cyklus, který je předpokladem i správné funkce ovulace.

Dalším významným účinkem je protizánětlivé působení Mladého ječmene, které napomáhá zlikvidovat záněty adnex, tedy vaječníků a vejcovodů. Stejný účinek se uplatní i u chronických zánětů dělohy a pochvy. Důležité je odstranit nejen tyto záněty, ale všechna zánětlivá ložiska v těle, protože se tak zvýší jeho obranyschopnost a vše začíná fungovat tak, jak by mělo, tedy normálně.

Mohutný antioxidační účinek chrání vznikající a rostoucí plod před degenerativními změnami a napomáhá tak jeho zdravému vývoji a dozrání. Stejně tak působí i na děložní sliznici a tím připravuje místo budoucího zahnízdění oplodněného vajíčka. Živiny, které s sebou Mladý ječmen do organismu přináší jsou pak důležitým předpokladem všech předchozích dějů, protože jsou nezbytné pro správnou funkci imunitního systému a jednotlivých metabolických dějů.

Neméně významný je i očistný účinek Mladého ječmene. Odstranění jedovatých látek z těla nejen znamená mnohdy zásadní předpoklad úspěšného oplodnění vajíčka a následného donošení plodu, ale zároveň chrání i plod samotný před budoucími zdravotními komplikacemi. Je totiž zjištěno, že během vývoje plodu dokáží jedovaté látky a těžké kovy obsažené v těle matky prostupovat přes placentu do vyvíjejícího se plodu. Takže po narození dítěte má sice maminka o 50% těchto látek méně, jenže těch zbývajících 50% se neztratilo. Má je v sobě právě narozené miminko. Proto je nesmírně důležité tyto látky odstranit z těla ještě dříve, než dojde k početí. A to právě zelené potraviny při dlouhodobém a pravidelném užívání velmi dobře umí.

Abychom však nenechávali vše jen na ženách. I mužská neplodnost se významně na tomto problému podílí. Nejčastějším problémem u mužů je malé množství ejakulátu, snížená pohyblivost spermií, či vývojová degenerace spermií nebo jejich následné poškození vlivem chronických zánětů prostaty a močových cest. Negativně na spermie působí i všudypřítomná oxidační činidla, jedovaté látky a vysoká koncentrace těžkých kovů v organismu. Navíc většina mužů trpí nedostatkem živin, které jsou základním předpokladem vzniku dostatečného množství kvalitního spermatu. (Především zinku a selenu.) Zelené potraviny dokáží i tyto nepříznivé okolnosti zvrátit. Navíc jsou výborným zdrojem energie a vitality, která mnohým mužům schází, takže podstata jejich neplodnosti nemusí být ani tak ve výše uvedených problémech, ale v přirozené lidské vlastnosti, lenivosti.

A tak, chceme-li zabránit vymření vodníků v Čechách a na Slovensku po meči a po přeslici, sáhněme po zelených potravinách, ať máme sílu Zelená miminka nejen stvořit, ale i řádně vychovat. Nejdůležitější je však to, že zelené potraviny nám zaručí, že Ona i My budeme kypět zdravím a dobrou náladou.

 

Zdroj: převzato z webu www.zelene-zdravicko.cz


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode