Avokádová pomazánka (raw food)

07.06.2013 17:11

Recept na velice jednoduchou domácí pomazánku z avokáda, přirozeně bez mléka, laktózy, bez cukru, bez sóji, bez lepku (gluten free), bez konzervantů a barviv. Hotová je během 5 minut. Avokádovou pomazánku můžete namazat na raw chlebíčky/krekry, ale také na plátek okurky či cukety. Můžete si z okurky nebo cukety udělat i kolečka, na ně nanést trochu pomazánky a servírovat jako "jednohubky". Pokud nejste 100% vitariáni (nejíte jen raw stravu), můžete namazat na jakékoli pečivo, které jíte. Budete mít alespoň výživnou raw pomazánku.

 

INGREDIENCE:

  • Avokádo – 1 až 2 zralá avokáda
  • Cherry rajčátka – cca 10 až 15 malých sladkých rajčátek
  • Česnek – sušený nebo čerstvý
  • Jarní cibulka – 1 až 2 jarní cibulky (lze i vynechat)
  • Sůl – nerafinovaná organická sůl (růžová himalájská, nerafinovaná mořská nebo keltská), množství dle chuti -čím méně, tím lépe

 

POSTUP:

  1. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a lžičkou vyloupneme od slupky. U zralého avokáda to jde velmi lehce. Vložíme do misky. Rozmačkáme dřevěnou šťouchačkou nebo lžičkou.
  2. Přidáme na drobno nakrájená rajčátka, jarní cibulku, česnek a sůl dle chuti. Pomazánka je hotová.
  3. Můžete přidat najemno nakrájené čerstvé či sušené bylinky, které máte rádi – pažitku, koriandr, bazalku, libeček. Lze lehce zakápnout čerstvou citronovou šťávou.
  4. Konzumujte co nejdříve.

 

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.